Track Savings

Besparingen opsporen gebaseerd op waarde

Een standaard verzoek van moderne inkooporganisaties is het leveren van besparingen. Helaas zijn niet alle inkooporganisaties in staat om hun geplande en gerealiseerde besparingen te volgen. Vraag uw CFO maar eens en zij of hij zal snel zeggen: “Als u het niet kunt zien, dan kunt u het niet meten en niet zien als besparingen.”  Het volgen van besparingen is essentieel voor het inkoopsucces, geloofwaardigheid en erkenning binnen elke organisatie. Besparingen hebben rechtstreeks invloed op de financiële resultaten van een organisatie. Zonder besparingen bij te houden is inkoop op z’n best gemiddeld en kan het geen basisbijdrage in waarde laten zien.

Het is even belangrijk om de juiste partner te hebben die gespecialiseerd is in technologie voor het volgen van besparingen, om zo nog meer besparingen te realiseren. In februari 2015 gaf Gartner, Inc. de nieuwste Magic Quadrant for Strategic Sourcing Application Suite uit, waarin BravoSolution voor de derde keer op rij (in 2010, 2013 en 2015) werd benoemd als topverkoper van inkooptechnologie. BravoSolution behoorde tot de hoogst geplaatste verkopers vanwege zowel de “complete visie” en de “mogelijkheid om uit te voeren”.

Met BravoSolution als technologiepartner kunnen klanten gebruik maken van de meest geavanceerde mogelijkheden. Dit gaat via BravoAdvantage, ‘s wereld’s strategische inkoopplatform. BravoAdvantage Savings Management biedt organisaties een duidelijk beeld van hoeveel van hun beoogde besparingen daadwerkelijk gerealiseerd zijn. Het instrument meldt afwijkingen van het inkoopplan, inclusief afwijkingen van contractvoorwaarden of verschillen tussen geprojecteerde en werkelijke uitgaven. Hiermee kunnen problemen geïdentificeerd worden die een negatief effect kunnen hebben op organisatorische besparingen.

BravoAdvantage Savings Management levert waarde aan uw organisatie:

  • Objectieve meting van de waardebijdrage van inkoop
  • Samenwerking met cross-functionele teams
  • Transparantie en optimalisatie van het werkkapitaal, kosten verminderen/vermijden, optimalisatie van de cashflow
  • PBIT/P&L-impact, capex-/opex-concepten
  • Vermindering/vermijding van erosie besparingen

Laat geen dag meer voorbij gaan zonder het BravoAdvantage Savings Management toe te passen binnen uw organisatie. Hiermee stopt u weglekkende besparingen, realiseert u voorspelde besparingen en zorgt u voor resultaten.


Neem contact op met een BravoSolution deskundige

Ervaar meer over BravoAdvantage en hoe wij u kunnen helpen om de toegevoegde waarde te ontdekken die BravoAdvantage het inkoopproces in uw organisatie kan bieden.

Connect_Button