Mitigate Risk

Strategische inkoop beperkt risico’s en onthult bedrijfswaarde

Hoe bereidt u zich voor op het onvoorspelbare?

Onwetendheid is geen zegen als het gaat om inkoop. Hoewel risico’s nooit volledig geëlimineerd kunnen worden, zullen inkoopteams met volgroeide mogelijkheden op het gebied van risicobeheer, sterke leveranciersrelaties en zichtbaarheid in de leverantieketen aanzienlijk veerkrachtiger zijn in het geval van verstoringen dan organisaties die gaan voor een reactieve aanpak.

De realiteit van de wereldwijde en onderling verbonden markt van vandaag de dag is dat inkoop te maken krijgt met een bijna eindeloze hoeveelheid bedreigingen, die ernstige implicaties kunnen hebben voor prestaties en operationele effectiviteit.

Denk aan de gevolgen voor uw eigen organisatie. Wat zou het effect zijn als:

 • Een belangrijke leverancier failliet wordt verklaard?
 • Een strategische fabriek werd gedwongen de werkzaamheden stil te leggen als gevolg van brand of een overstroming?
 • Een natuurramp de vervoerroutes van en naar een belangrijke haven stillegt?
 • Uw best verkopende product giftige materialen of onderdelen uit een conflictgebied blijkt te bevatten?
 • Een staking bij een van de leveranciers van uw tweede echelon, waardoor de productie van een belangrijk onderdeel gestaakt wordt?

Het resultaat zal waarschijnlijk niet gunstig zijn. Met het BravoAdvantage-platform kunnen inkoopteams een stap voor blijven lopen op risico’s en onzekerheid en direct actie ondernemen om verstoringen tegen te gaan. Via BravoAdvantage kunnen inkoopteams:

 • Proactief leveranciers beheren en risico’s identificeren met real-time, werkbare inzichten in de leverantieketen.
 • Bouwen aan sterkere relaties met leveranciers en risicobeheerstrategieën om verstoringen tegen te gaan zodra ze optreden.
 • Leveranciernetwerken uitbreiden om geografische en op leveranciers gerichte risico’s te verminderen.
 • De transparantie in de volledige leverantieketen verbeteren, om potentiële risico’s te helpen identificeren voor ze zich voordoen.
 • Leveranciers en contracten beheren om te zorgen dat aan de belangrijkste metrieken voldaan wordt.
 • Handhaven van rechtmatigheid inzake alle branche- en overheidsregels.

Risicobeheer mag nooit reactief zijn. De beste inkoopteams beheren risico’s op proactieve wijze en zijn voorbereid op mogelijke storingen. Van natuurrampen en kinderarbeidschandalen tot faillissementen, financieel-noodlijdende leveranciers en problemen rondom de productkwaliteit.

BravoAdvantage biedt inkoopteams een ongeëvenaard voordeel ten opzichte van concurrenten. BravoAdvantage is ontworpen om de levensduurwaarde van leveranciers te integreren in het volledige strategische inkoopproces, van vraag tot contract. De BravoAdvantage-serie stelt inkoopteams in staat om ongekende zichtbaarheid, inzicht en transparantie in hun leverantiebasis te verkrijgen, zodat ze met vertrouwen inkoopinitiatieven kunnen ondernemen, weloverwogen beslissingen kunnen nemen en de risico’s en onzekerheid kunnen verminderen. Lees hier meer over BravoAdvantage Leverancierswaardebeheer.


Neem contact op met een BravoSolution deskundige

Ervaar meer over BravoAdvantage en hoe wij u kunnen helpen om de toegevoegde waarde te ontdekken die BravoAdvantage het inkoopproces in uw organisatie kan bieden.

Connect_Button